September

Söndag 1 september 11:00-15:00

Furets Plantskola, Herdersson - Trädgårdens dag

Skutesjövägen 4, Karlsdal, Örby
Tel. 0730-60 75 48

Från R 41 ta av mot Brättingstorp. Mellan Örby och Brättingstorp, ta av mot Skutesjön. Plantskolan ligger på höger sida bakom häckar. Kör förbi infarten och de båda bostadshusen så finns en stor parkering på höger sida.

Tipspromenad med fina gröna vinster.

Klockan 13:00: Guidad tur genom plantskolans två privata trädgårdar, som har ett spännande urval av odlingsvärda växter.

Vårt växtlotteri är ett bra sätt att göra reklam för föreningen. Vill du skänka växter till lotteriet så mottages dessa tacksamt. Ta med och lämna dem när du kommer. Skriv gärna namnet på växterna.

Naturligtvis finns det också växter att köpa.

Fredag 27 september kl. 15:00-20:00

Nyhagens trädgård, Sara Brenne

Lekvad, Skogsdal 11, Berghem
Tel. 0734-13 26 60

Rv 41 mellan Berghem och Björketorp, mittemot Berghems väverier sväng in mot Desarehult/Lekvad. Kör 2 km, sväng vänster Nyhagens trädgård (vit skylt) Kör 600 meter, sväng höger Nyhagens trädgård (vit skylt) in mellan ett gult hus och röd lada. Kör 400 meter, grått stall och brevlådor på höger sida, framme. Finns skylt med Nyhagens trädgård. Parkering innan stall höger sida.

Nyhagens trädgård är en lantlig trädgård med mycket perenner och lökväxter, mängder av spännande buskar och träd på tillväxt, samt en stor köksträdgård med fruktträd, bärbuskar, upphöjda odlingsbäddar, drivbänkar och växthus.

Trädgården ligger i en norrsluttning men är terrasserad med hjälp av stenmurar för att göra det lättare att odla samt för att förbättra mikroklimatet. I trädgården finns även blomsterängar, fina hagmarker och ett woodland som växer lite för varje år, samt en hel del sittplatser för att kunna sitta ned och njuta.

Vi värnar mycket om den biologiska mångfalden och odlar givetvis ekologiskt. Utvalda keramikföremål skulpterade av Sara finns att se runt om i trädgården. Plantskolan är öppen vid besöket.

Kom och fira avslutningen på 2019 års säsong i plantskolan med oss. Vi tänder eldfatet och grillen om vädret tillåter och lite levande ljus runt om i trädgården. Ta med korv om du vill grilla. Barnen säljer fika och kaffe. Välkomna!