Trädgårdsbesök juni 2021

Torsdag 17 juni

Lucja Wägander, kl. 16:00-20:00

Lyckebo Sjöstad Borås
Tel. 0725-71 95 25

Kör R40 mot Göteborg, tag avfart 82 Nabbamotet och sväng höger, passera Biltema och kör längs hela Elementgatan till slutet. Vid skylt Lyckebo Sjöstad sväng vänster. Kör genom hela området rakt fram till ett stort vitt hus med svart tak och ett växthus på tomten. Adressen är Lönnebergagatan 21 (slå in Elementgatan då det nya området inte finns med när man söker på eniro/google maps).

 

Lucja Wäganders trädgård
Lucja Wäganders trädgård

Villaträdgård anlagd från grunden och hus byggt 2014. Köksträdgård som försörjer familjen med grönsaker halva året. Flera planteringar med rosor, perenner och sommarblommor. Perennerna är sådda, delade och kommer från familj och vänner samt inköp.

I höstas anlades en uppfart med flera rums-indelningar och tre planteringar. Portaler & pergola med klätterväxter Ett egendesignat växthus med mur och stomme av trä på 21 m² där det odlas grönsaker men även finns plats för umgänge. I år ska en japansk hörna anläggas och damm grävas

Onsdag 30 juni

Håkan Olhage, kl. 16:00-20:00

Resselvägen Hyssna

Vägbeskrivning: väg 156 till Hyssna, efter gamla kyrkan och skolan tag höger in på Lockövägen, därefter höger på Resselvägen. Vitt tegelhus med blå fönsterluckor.

Håkan Olhages trädgård
Håkan OIhages trädgård

Trädgården är en platt villaträdgård på ca 1200 m². Ingen speciell inriktning, utan den har fått växa fram spontant under de 10 år vi bott här. Det finns en stor blandning av perenner med inslag av sommarblommor. Dammen är ett för mig viktigt inslag med näckrosor och guldfiskar.