Augusti

Trädgårsbesöket hos Margit den 6 augusti är tyvärr inställt pga en bruten fot.

Tisdag 13 augusti

Inger Nilsson och Tage Andersson, kl. 17:00-20:00

Fredriksborgsgatan 14 B, Borås
Tel. 0706-29 20 17

Kommer du från Varbergshållet på R 41 ta Åhagarondellen åt vänster mot Åhaga och Ica Maxi. Sedan som nedan. Kommer du på R 40 så ta av i Annelundsrondellen mot Varberg, R 41. I första rondellen ta höger mot Åhaga och Ica Maxi in på Trandögatan, kör fram till T-kors och ta där vänster in på Gässlösavägen. Ta den mot Djursjukhus. Efter viadukten i första korsningen tag vänster in på Furubergsgatan. På Furubergsgatan ta första till höger i en skarp kurva in på Fredriksborgsgatan. Följ den. Högst upp i backen ligger en vit villa med ett lusthus på garaget. Där bor vi.

Vår trädgård är en knappt 1000 kvm stor villaträdgård. Vi har jobbat mer med miljöer än med ovanliga växter. Det är ingen samlarträdgård och inte många rariteter utan vi försöker få en vacker helhet. Trädgården ligger i en backe så det är nivåskillnader.

I ett trädgårdsrum har vi en provensalskt inspirerad brunn med guldfiskar i mitten, stenplattor på marken och rabatter längs kanterna. Vi har en skyddad eldplats och en baddamm där växter i stället för kemikalier sköter reningen

En liten lund med sittplats och ett litet vatten har vi också fått plats med. I grönsakslandet odlar vi i ramar med staket och armeringsnät runt om för att hålla rådjuren borta. Sist en vit trädgård lite nersänkt i väster. Vi har också många sittplatser i sol och skugga.